U kunt hier kijken voor wat lekkere recepten met asperges.
Ook kunt hier vinden hoe u ze in het algemeen moet bereiden.
Bereidingswijze:
Asperges zijn op vele manieren te bereiden. De basisbereiding is als volgt: Breng de asperges in een grote pan met ruim water aan de kook met zout en een klontje boter. Daarna nog 10 minuten op een laag vuur laten koken. De warmtebron uitdraaien en de asperges in 10 tot 15 minuten gaar laten worden (de dikte van de asperges bepaalt de exacte bereidingstijd). De asperges met een schuimspaan uit het kookvocht scheppen.
U kunt de asperges natuurlijk op verschillende manieren serveren, maar om u toch een idee te geven van hoe ze op de traditionele manier geserveerd worden, de traditionele manier:
(Hoofdgerecht 4 personen, 500 gram asperges per persoon)
Bereid de asperges volgens de basisbereiding en verdeel de asperges over de borden.
Begiet ze met gesmolten boter (ca. 400 gram)
Bestrooi het geheel met peterselie
Serveer de asperges met 300 gram gekookte ham en 4 hardgekookte eieren.
Bewaren:
Het belangrijkste bij het bewaren van asperges zijn de volgende factoren; donker, koel en vocht. Wikkel uw asperges direct na aankoop in een vochtige doek en leg ze in de koelkast. Zo kunt u ze twee tot drie dagen bewaren.
Bewaart u ze liever langer? Schil ze dan zorgvuldig, leg ze in een diepvrieszak en vries ze in. In de vriezer kunt u de asperges 6 tot 9 maanden bewaren. Bij bereiding doet u de bevroren asperges direct in de pan.
Benodigdheden:
Bereidingswijze:
Benodigdheden:
Bereidingswijze:
Maandag t/m vrijdag: van 13:00 tot 17:00
Zaterdag: van 9:00 tot 16:00
Zondag: van 10:00 tot 16:00
Houdt onze facebookpagina in de gaten of kijk op de berichten pagina om UpToDate te blijven over de openingstijden op feestdagen!
Adres: Zandoerleseweg 54, 5507 NV Veldhoven
Aspergekwekerij John Kelders ©